Održana godišnja skupština RIS-a

Large whatsapp image 2022 12 19 at 10.26.56

U petak smo održali redovnu skupštinu Regionalnog industrijskog sindikata. Razgovarali smo o godini koja je iza nas, a ujedno je i prva godina mandata novog predsjednika Borisa Osredeka i tajnika Nikole Ptića. Nju su obilježili turbulentni izbori za radničko vijeće u firmi City Connect gdje smo osvojili 2 od 5 mjesta, pokretanje kolektivnih pregovora u podružnicama i nastavak organiziranja osobnih asistenata osobama s invaliditetom.

Također, produbili smo suradnju s globalnim sindikatom UNI global union kroz projekt organiziranja radnika u domovima za starije i nemoćne.

Na nacionalnoj razini sudjelovali smo u Inicijativi za radnički ZOR putem koje se nastavljamo boriti za Zakon o radu koji će biti tu da štiti radnika, a ne da novim izmjenama proširuje prostor za samovolju poslodavaca. Raspravljali smo i o potencijalnom proširivanju suradnje s drugim bliskim sindikatima u Hrvatskoj.

Zaključno smo se usuglasili oko planova za 2023. godinu – nastavak kolektivnih pregovora i otvaranje novih, više terenskog rada i ulaganje dodatnih napora u razvoj postojećih podružnica i suradnji.